طالبی
طالبی Cantaloupe گیاهی است یکساله که بومی آسیا می باشد. میوه طالبی دارای طعم شیرین و آبداری است و به شکل مدور و کمی بیضوی دیده می شود. پوست طالبی نازک و راه راه مانندی با شیارهای عمودی سبز رنگ دارد که از گوشت داخلی طالبی اغلب به عنوان دسر استفاده می شود . طالبی از جمله میوه های پر آب تابستان می باشد.
تکثیر :
تکثیر طالبی از طریق بذر می باشد. به این منظور بعد از آماده ساز یبستر بذر به شکل جوی و پشته، بذر هایی که 12 ساعت خیسانده شده اند را در عمق 2 تا 3 سانتی متری کاشته و سپس آبیاری بطوری که همواره بستر خشک مرطوب باشد انجام گیرد. بعد از 7 تا 14 روز جوانه ها شروع به رشد می کنند.دمای مناسب جهت جوانه زنی 23 تا 30 درجه سانتی گراد می باشد. بعد از 4 برگی شدن آبیاری را بطور منظم و متوسط ادامه داده و بعد از طی 90 تا 110 روز زمان برداشت طالبی فرا میرسد.
نور :
مکانی با نور آفتاب کامل ( 6-8 ساعت نور در روز) برای کاشت طالبی بسیار ایده آل می باشد.
آبیاری :
طالبی برای رشد مناسب به آبیاری متوسط با دوره های منظم نیاز دارد. به این منظور آبیاری زمانی انجام می گیرد که در فواصل آبیاری سطح خاک خشک گردد. آبیاری بیش از حد باعث پوسیدگی ریشه و ساقه ی بالای ریشه می شود. هنگام آبیاری سعی شود برگ ها خیس نشوند چون خیس شدن برگ ها عامل بیماری های قارچی می باشد.
دما :
طالبی از جمله گیاهان حساس به سرما می باشد که در دماهای پایین قادر به جوانه زنی نمی باشد. از این رو بهترین زمان کاشت بذر طالبی بعد از گذشت سرمای زمستانه و در فصل بهار و تابستان است. با کیفیت ترین محصولات طالبی مربوط به مناطق گرم و خشک می باشد. بنابراین دمای بهینه برای رشد ایده آل طالبی دمای بالای 30 درجه سانتی گراد است.
خاک :
طالبی را در اکثر خاک ها می توان به راحتی پرورش داد. ولی در خاک های سبک شنی لومی ، خاک های منفذ دار و عمیق و خاک های خنثی و قلیایی باعث افزایش کیفیت محصول می گردد.
.:: بذر طالبی در فروشگاه کشاورزی سعید هم به صورت فله ای (برای حجم بالا) و همچنین بسته بندی های شرکتی عکس دار موجود میباشد. در پایان به دلیل انتخاب محصولات کشاورزی سعید از شما کمال تشکر را داریم. ::.