خربزه خاتونی (مشهدی)
خربزه خاتونی Melon گیاهی است یکساله که بومی آفریقا می باشد. خربزه خاتونی در سراسر خاورمیانه کاشته می شود، بوته های آن رونده بوده و بر روی زمین پخش می شوند. میوه خربزه خاتونی اندازه ای متوسط و فرم بیضی یا گرد بوده و دارای پوستی ضخیم است که این باعث ماندگاری بیشتر خربزه خاتونی می گردد. دارای طعم بسیار خوب و معطر بوده و سرشار از بتا کاروتن، فولات، پتاسیم، منیزیم، منگنز، مس، ویتامین A، C و K و فیبر رژیمی است.
تکثیر :
خربزه خاتونی از طریق بذر به صورت مستقیم و غیر مستقیم تکثیر می یابد به این منظور بعد از هموار سازی زمین مورد کشت بصورت جوی پشته به فاصله 100 تا 150 سانتی متری از هم، در اوایل بهار بعد از اتمام سرمای زمستانه، بذر ها را قبل از کاشت 24 ساعت خیسانده و در عمق 1 تا 2 سانتی متری و فاصله 10 سانتی متری از هم کاشته و تا قبل از جوانه زنی بایستی همواره آبیاری صورت گیرد تا خاک بستر خشک نشود. بعد از حدود 5 تا 8 روز جوانه ها شروع به رشد می کنند. و در نهایت بعد از 100 تا 120 روز قابل برداشت می باشند.
نور :
خربزه خاتونی برای رشد ایده آل نیاز به آفتاب کامل و طولانی و گرما در طول روز دارد. (حداقل ۵ ساعت نور مستقیم خورشید). خربزه خاتونی نسبت به سرما مقاوم نمی باشد و با شروع فصل سرما از بین میرود.
آبیاری :
خربزه خاتونی برای رشد مطلوب به آبیاری متوسط و منظمی نیاز دارد و نسبت به تنش آبی حساس است. بطوریکه باعث ترک خوردگی میوه ها شده و آبیاری بیش از حد باعث کاهش قند می شود. حدالمقدور سعی شود هنگام آبیاری برگ ها خیس نشوند، زیرا خیس شدن برگ ها باعث ایجاد بیماری های قارچی زیادی می شود
دما :
خربزه خاتونی محصول مناطق گرمسیری می باشد و دمای مناسب برای جوانه زنی بذر خربزه خاتونی ۲۱ تا ۲۸ درجه سانتی گراد می باشد. همچنین دمای مناسب برای رشد خربزه خاتونی 24 تا 32 درجه سانتی گراد می باشد.
خاک :
خاک مناسب برای کشت خربزه خاتونی بایستی غنی و حاصلخیز با بافت متوسط و دارای زهکش خوب می باشد، جهت غنی کردن خاک مورد کشت می توان قبل از کاشت به زمین مقداری کود دامی پوسیده اضافه کرد.
.:: بذر خربزه مشهدی در فروشگاه کشاورزی سعید هم به صورت فله ای (برای حجم بالا) و همچنین بسته بندی های شرکتی عکس دار موجود میباشد. در پایان به دلیل انتخاب محصولات کشاورزی سعید از شما کمال تشکر را داریم. ::.